Älgfärsköttbullar med sås och potatis
10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Prova de här köttbullarna som görs på älgfärs. Servera med brunsås och potatis till så har du en svensk klassiker som alla gillar!
Ingredienser
Älgfärs 2%
300 g
Skinkfärs 10%
100 g
Havregryn
¾ dl
Potatismjöl
1 msk
Vatten
1 dl
Ägg
1 st
Lök
½ st, gul/gula, 2 msk riven
Margarin flytande 80%
1 msk
Potatis
800 g, kokt
Lingonsylt
2 msk
Vatten
3 dl
Köttbuljongtärning
1 st
Vetemjöl
2 msk
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
1½ dl
Japansk soja
1 tsk
Broccoli
1 stånd
Morot
3 medelstor(t)/medelstora