Foto av Älgfärsköttbullar med sås och potatis från WW ViktVäktarna

Älgfärsköttbullar med sås och potatis

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Prova de här köttbullarna som görs på älgfärs. Servera med brunsås och potatis till så har du en svensk klassiker som alla gillar!

Ingredienser

Älgfärs 2%

300 g

Skinkfärs 10%

100 g

Havregryn

¾ dl

Potatismjöl

1 msk

Vatten

1 dl

Ägg

1 st

Lök

½ st, gul/gula, 2 msk riven

Margarin flytande 80%

1 msk

Potatis

800 g, kokt

Lingonsylt

2 msk

Vatten

3 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Vetemjöl

2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Japansk soja

1 tsk

Broccoli

1 stånd

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Blanda havregryn, potatismjöl och vatten i en skål och låt svälla ca 10 min.
  2. Blanda ner färs, lök, ägg och krydda med salt och peppar. Rulla till bollar och stek i margarin ca 5 min.
  3. Koka upp vatten med buljongtärning, vispa ut mjölet i grädden och tillsätt det tillsammans med soja i buljongen. Låt koka upp och sedan sjuda på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela broccoli och morötter i mindre bitar och koka dem mjuka.
  5. Servera köttbullarna med potatis, grönsaker, sås och lingon.