Foto av Älgfärsbiffar med potatisstomp och lingon- och kålsallad från WW ViktVäktarna

Älgfärsbiffar med potatisstomp och lingon- och kålsallad

9
Point(s)
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smarriga älgfärsbiffar serverade med ett potatisstorm, gräddsås och en riktigt god kål- och lingonsallad smaksatt med balsamvinäger och persilja.

Ingredienser

Potatis

800 g

Älgfärs 2%

600 g

Ägg

1 st

Lök

1 st, gul/gula

Vatten

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Köttbuljongtärning

1 st, eller oxbuljong

Rödkål, färsk

300 g

Lingon

1 dl

Balsamvinäger

1 msk

Olivolja

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Smör

1 msk

Persilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Blanda färs med ägg, riven lök, salt och peppar. Forma 8 biffar och stek några minuter tills de fått fin färg. Blanda ner vatten, matlagningsbas och buljongtärning i pannan och låt sjuda några minuter.
  3. Riv kålen tunt med en mandolin och blanda med lingon, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll av vattnet från potatisen och stöt den sedan till ett mos med mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera biffarna med potatisstomp och kålsallad. Toppa med färsk persilja.