Foto av Köttgryta med vitkål och ris från WW ViktVäktarna

Köttgryta med vitkål och ris

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
2 tim 25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
2 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vad slår en mustig köttgryta en kall, blåsig och regnig höstkväll? Går lika bra att göra i en vanlig gryta eller en slow cooker om du ska äta den en vardagskväll och vill att maten ska stå på bordet när du kommer hem.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Nöt högrev (fett bortskuret)

600 g

Tomater, hela konserverade

1 förp

Tomatpuré

1 msk

Köttbuljongtärning

1 st

Vatten

1 dl

Paprikapulver

1 msk

Timjan

1 msk, torkad

Ris, okokt

2 dl

Vitkål

400 g

Rapsolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Skiva lök och tärna kött. Lägg i en stekgryta.
  2. Blanda ner tomater, tomatpuré, buljongtärning, vatten, paprikapulver, timjan, salt och peppar. Låt sjuda ca 2 timmar under lock. Lägg locket på glänt sista stunden för att reducera grytan något.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skär vitkål i bitar. Värm olja i en panna och stek kålen mjuk.
  5. Lägg kålen i köttgrytan mot slutet och servera med ris.

Anteckning

Har du en slow cooker kan du köra denna gryta i den ca 5 timmar på hög värme och 9 timmar på låg.