Foto av Allt i ett- kyckling från WW ViktVäktarna

Allt i ett- kyckling

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hur skönt är det inte att bara slänga in maten i ugnen och hinna göra annat under tiden? Detta är ett sådant toppenrecept med minimal arbetsinsats och maximalt utbyte!

Ingredienser

Kycklingklubba utan skinn

1 st, avser rå vikt och ätlig del

Rapsolja

2 tsk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Krossade tomater

1 förp

Kycklingfond

1 msk

Lagerblad

2 st

Socker

2 tsk

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ciabatta 15 cm

2 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Bryn kycklingklubborna i oljan med skinnet på. Lägg över dem på en långpanna.
  3. Skala morötter, palsternacka och lök. Skär dessa i bitar och lägg på plåten. Blanda tomater, fond, lagerblad, socker, salt och peppar. Häll tomaterna över grönsakerna och kycklingen. Ställ in pannan mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Ta ut långpannan och lägg på bönorna. Ställ in i ugnen igen så att bönorna blir genomvarma. Ta bort skinnet från kycklingen och servera med en bit bröd.

Anteckning

För lite mer sting så blanda i cayennepeppar i tomatsåsen.