ViktVäktarna - Amaretti med citron

Amaretti med citron

2
Points®
Total tid
17 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
7 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Lätt
Amaretti är drömmiga små italienska mandelkakor som är både lite sega och knapriga. Det finns ungefär lika många recept på dem som det finns pastasorter i Italien. Här har vi ett riktigt enkelt recept som du kan sno ihop med ena handen samtidigt som du sätter på kaffet med den andra!

Ingredienser

Mandelmassa

200 g

Socker

½ msk

Citron

1 st

Äggvita

1 st

Florsocker

1½ msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Riv mandelmassan och blanda med socker och rivet citronskal i en bunke.
  3. Vispa äggvitan i en annan bunke till ett fast skum. Vänd ner i mandelmassan.
  4. Häll upp florsocker i en skål.
  5. Rulla 20 bollar och doppa ovansidan i florsocker. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de fått fin färg och spruckit något, ca 7 minuter.
  6. Låt svalna innan servering.