Foto av Amaretti med saffran och citron från WW ViktVäktarna

Amaretti med saffran och citron

2
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Amaretti är ljuvliga små mandelkakor från Italien. Denna variant är busenkel och smaksatt med saffran och citron – helt perfekta till glöggmyset, framför Kalle anka på julafton eller varför inte till luciafika?

Ingredienser

Mandelmassa

200 g

Socker

½ msk

Citron

1 st, rivet skal

Saffran

½ g

Äggvita

1 st, från 1 litet ägg

Florsocker

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Riv mandelmassan och blanda med socker och rivet citronskal i en bunke. Blanda ner saffran och äggvita och vispa med elvisp tills du har en jämn smet.
  3. Klicka eller spritsa ut 20 klickar och pudra över florsocker med hjälp av en tesil.
  4. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de fått fin färg och spruckit något, ca 10 minuter.
  5. Låt svalna innan servering.