Foto av Amerikansk chiliburgare från WW ViktVäktarna

Amerikansk chiliburgare

13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En kryddig burgare gjord på nötfärs blandad med lök, morot, chili och örter. Riktigt gott till en varm sommarkväll!

Ingredienser

Nötfärs 10%

500 g

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, gul

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Chilipulver

1 tsk

Persilja

½ knippe(n)

Rapsolja

1 msk

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Ketchup

1 msk

Sallad

3 dl

Tomat

2 st

Inlagd gurka

40 g, 4 styck

Instruktioner

  1. Blanda färsen med riven lök och morot. Krydda med chilipulver, hackad persilja, salt och peppar. Forma till burgare och stek i margarin.
  2. Bred majonnäs på den understa brödhalvan och ketchup på den övre halvan. Lägg salladsblad, burgare och skivad tomat på den understa brödhalvan. Lägg på den andra halvan och servera.

Anteckning

Tips! Det går lika bra att lägga burgarna på grillen. Pensla dem med olja innan. Blanda pressad vitlök i majonnäsen om du vill ha smaken av aioli. Saltgurka är gott att servera till.