Foto av Amirs avokado- och halloumitacos från WW ViktVäktarna

Amirs avokado- och halloumitacos

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
15 min
Förberedelse
12 min
Tillagningstid
3 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Enkla och galet goda halloumitacos på under 15 minuter, vilken dröm va? Dessa är en återkommande helgfavorit hemma hos Amir, mästerkocken, som vi nu också kan få njuta av. Vi snackar torrstekt halloumi (hur smart?), en salsa på avokado, tomat (solmogna!), mango, lime, lök och koriander, samt picklad rödkål. Allt i mjuka vetetortillas. Vi garanterar att detta blir en helgfavorit hemma hos er också!

Ingredienser

Lag till picklat

6 dl, 1 dl ättikssprit 12% 2 dl socker 3 dl vatten

Rödkål, färsk

200 g

Tomat

1 st

Mango

1 st

Lök

1½ msk, hackad/hackat, silverlök

Koriander

1 knippe(n), ½ dl finhackad

Avokado

1 liten(t)/små

Lime

1 st

Halloumi

100 g

Tortillabröd

8 liten(t)/små

Instruktioner

  1. Blanda ihop ättikssprit, socker och vatten tills sockret lösts upp.
  2. Finstrimla kål med en mandolin eller osthyvel. Lägg i en bunke tillsammans med lagen. Krama in lagen med händerna och ställ i kylen till servering.
  3. Tärna tomat och mango. Finhacka lök och koriander. Gröp ur avokadon och blanda med tomat, mango, lök, koriander, salt, peppar och pressad lime.
  4. Skiva halloumi i 5 mm-tjocka skivor. Torka med hushållspapper och stek i en torr het panna cirka 30 sekunder på varje sida.
  5. Värm tortillabröden i pannan, häll av den picklade rödkålen och bygg ihop snygga tacos. Garnera med koriander.

Anteckning

För ännu mildare löksmak, lägg den hackade löken i kallt vatten en stund.