ViktVäktarna - Amirs pankopanerade kycklingnuggets med coleslaw

Amirs pankopanerade kycklingnuggets med coleslaw

6
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Världens (kanske) bästa snabbmat - kycklingnuggets! Att göra dem hemma själv är smartare både för plånboken och hälsan. Men framförallt blir de så mycket godare än om du köper dem ute. Dessa yoghurtmarinerade, pankopanerade och frasiga kycklingnuggets har Amir, mästerkocken, tagit fram och vi lovar, du vill inte missa dem!

Ingredienser

Grekisk yoghurt 10%

½ dl

Oregano

1 msk, finhackad

Senap (dijon)

½ msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Panko ströbröd

1 dl

Rapsolja

1 msk, i sprayflaska

Salladslök

3 st

Persilja

1 kruka(or)

Rödkål, färsk

300 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Grekisk yoghurt 10%

½ dl

Majonnäs, lätt 30%

½ dl

Senap (dijon)

½ msk

Balsamvinäger

½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ihop yoghurt, oregano och hälften av senapen. Salta och peppra ordentligt.
  3. Strimla kyckling, doppa i marinaden och rulla sedan i panko.
  4. Spraya med olja, lägg på en plåt med bakplåtspapper och grilla mitt i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 10-12 minuter. Vänd efter halva tiden.
  5. Finhacka salladslöken och persilja. Strimla kål med mandolin och riv morötter grovt. Lägg allt i en skål och pressa ner vitlök. Blanda ner i yoghurt, majonnäs, senap och vit balsamvinäger. Massera en stund med händerna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ta ut nuggetsen ur ugnen och servera med coleslaw.

Anteckning

Har du ingen oljesprayflaska, häll upp olja i en helt vanlig sprayflaska och kör! Smart va?