ViktVäktarna - Ångad torsk med morotspuré och grönkålschips

Ångad torsk med morotspuré och grönkålschips

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att rimma och ånga torsken ger ett fantastiskt fint resultat, så har du inte testat det tidigare har du någon riktigt gött framför dig! Här serverar vi den med en smarrig morotspuré, frasiga grönkålschips och rostade sesamfrön.

Ingredienser

Grönkål

200 g

Rapsolja

½ msk

Morot

1 kg

Salt

1 dl

Vatten

1 liter

Torsk

600 g, torskrygg

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st

Cayennepeppar

1 krm

Sesamfrön

4 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Repa och dela grönkål i mindre bitar, knåda med olja och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de är frasiga, ca 15-20 minuter. Strö över flingsalt och ställ åt sidan.
  3. Fyll en långpanna med vatten och ställ in längst ner i ugnen.
  4. Skala och dela morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka.
  5. Vispa ihop salt och vatten och lägg ner fisken, låt den ligga 10 minuter. Skölj av fisken och lägg över i en ugnsfast form, sätt in i ugnen på ett galler ovanför långpannan tills den har en innertemperatur på ca 48-52° beroende på vad du gillar.
  6. Häll av vattnet från morötterna med spara lite av det. Häll på matlagningsbas och mixa morötterna till en slät puré, spä med kokvattnet lite i taget tills du har en bra konsistens. Smaka av med riven vitlök, pressad saft och rivet skal från citron, salt och cayenne.
  7. Servera morotspurén med torsk och grönkålschips. Toppa med sesamfrön.