Foto av Ängamatsoppa med spenat från WW ViktVäktarna

Ängamatsoppa med spenat

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Ängamatsoppa som alltid är mild och ljuvlig som sommaren. Här får du ett enkelt recept till soppan. Njut med en bit grovt bröd till.

Ingredienser

Grönsaksbuljong

4 dl

Blomkål

2 dl

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 bit(ar)

Spenat, färsk

1 dl

Sockerärter

1 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Vetemjöl

1 msk

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Koka upp buljongen. Dela blomkål i mindre buketter, skär moroten i slantar, strimla purjon. Lägg ner i buljongen och låt det koka ca 5 min. Tillsätt spenat och sockerärter och låt det koka upp igen. Vispa samman mjöl och mjölk, rör ner det i soppan. Krydda med salt och peppar. Låt koka ytterligare ett par minuter. Strö över hackad persilja och servera.