Foto av Ängamatsoppa från WW ViktVäktarna

Ängamatsoppa

3
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En gammal klassiker som inte går ur tiden. Soppan är mild i smaken och vacker i färgen.

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Sockerärter

200 g

Salt

1 tsk

Vetemjöl

2 msk

Mjölk 0,5%

5 dl

Vatten

8 dl

Margarin flytande 80%

2 tsk

Persilja

½ dl, färsk, hackad

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Skölj blomkålshuvudet och dela i buketter.
  2. Skala och skiva morötterna. Skölj och skär purjon i sneda skivor. Ansa ärtskidorna.
  3. Koka upp vatten och salt. Lägg ner alla grönsakerna. Koka alltsammans nästan mjukt.
  4. Rör ut vetemjölet med mjölk. Rör ner i soppan.
  5. Tillsätt margarinet. Låt koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och hackad persilja.
  6. Servera soppan med knäckebröd och mager ost.