ViktVäktarna - Ångkokt kycklingfilé med jordnötssås

Ångkokt kycklingfilé med jordnötssås

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att ångkoka kyckling ger ett otroligt saftigt och gott resultat och är inte det minsta svårt. Servera den med ett gott svart ris, broccoli och en smakrik jordnötssås.

Ingredienser

Svart ris

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Kinesisk soja

2 tsk

Sambal oelek

½ tsk

Broccoli

1 stånd

Koriander

1 knippe(n)

Jordnötter osaltade

¼ dl

Lök

½ st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Sesamolja

1 tsk

Jordnötssmör, utan socker

½ dl

Sambal oelek

1 tsk

Kinesisk soja

1 tsk

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Halvera kycklingen på längden.
  3. Blanda 2 tsk soja med ½ tsk sambal oelek och pensla kycklingbitarna runtom. Dela broccolin i små buketter och strimla stammen.
  4. Häll vatten i en gryta och placera ett durkslag i grytan (vattnet ska inte nå upp till durkslaget). Koka upp och låt sedan sjuda. Lägg kycklingen i durkslaget, sätt på ett lock och ångkoka ca 15 minuter. Lägg broccolin ovanpå kycklingen och ångkoka ytterligare 5 minuter eller tills kycklingen är helt klar.
  5. Finhacka jordnötter, lök och vitlök.
  6. Värm olja i en kastrull och fräs lök, vitlök och jordnötter ca 2-3 minuter. Tillsätt jordnötssmör och fräs under omrörning ca 1-2 minuter. Blanda ner 1 tsk sambal oelek, 1 tsk soja och kokosmjölk, låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med pressad lime, salt, peppar och ev. lite mer sambal oelek.
  7. Servera kycklingen med broccoli, ris, jordnötssås och limeklyftor. Toppa med koriander.