Foto av Ångkokt torsk med sötpotatisstomp och broccoli från WW ViktVäktarna

Ångkokt torsk med sötpotatisstomp och broccoli

1 - 7
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att ångkoka fisk ger ett alldeles fantastiskt resultat och du behöver absolut inte en avancerad ångkokare för att lyckas, ett durkslag och gryta räcker gott och väl. Här serverar vi en ångkokt torsk med ett sötpotatisstomp, ångkokt broccoli och en ljuvlig paprikasås.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

800 g

Broccoli

1 stånd

Torsk

600 g, torskrygg

Grillad paprika i lag (utan olja)

3 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Persilja

1 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Senap

2 msk

Instruktioner

  1. Skär sötpotatis i mindre bitar och koka.
  2. Dela broccolin i mindre buketter.
  3. Salta och peppra fisken. Häll vatten i botten av en gryta och lägg på ett galler eller brett durkslag. Koka upp. Lägg torskryggsbitarna på gallret och ångkoka under lock 6 minuter. Lägg på broccolin och ånga tillsammans med fisken 2-3 minuter.
  4. Mixa ihop paprikor, vitlök och persilja. Smaka av med salt.
  5. Häll av vattnet från sötpotatisen. Värm mjölk i en kastrull. Stöt sötpotatisen grovt och blanda varm mjölk och senap. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera den ångkokta torsken med sötpotatisstomp, broccoli och paprikasås.

Anteckning

Det är också gott att servera en grönkålssallad till. Blanda då 100 g repad grönkål med ½ msk god olivolja, lite flingsalt och rivet skal och pressad saft från 1 citron.