Foto av Knapriga kokoskakor från WW ViktVäktarna

Knapriga kokoskakor

4
4
3
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
32
Svårighetsgrad
Medel
Havrekakor med kokos, även kallade Anzackakor, från Down Under. Drömgoda!

Ingredienser

Fullkornsvetemjöl

160 g

Havregryn

135 g

Socker

130 g

Kokosflingor torkade

80 g

Lättmargarin 40%

125 g

Vatten

½ dl

Sirap

2 tsk

Bikarbonat

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda ihop mjöl, havregryn, socker och kokos.
  3. Lägg margarin tillsammans med vatten och sirap i en kastrull och värm under omrörning tills det blandats ihop helt. Vispa ner bikarbonat och häll över havregrynsblandningen. Blanda ihop ordentligt.
  4. Klicka ut matskedsstora klickar, med ca 6 cm mellanrum, på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem och sätt in i ugnen tills de är gyllene och knapriga, ca 15 minuter. Låt svalna helt på galler.