ViktVäktarna - Apelsin- och rödbetssallad

Apelsin- och rödbetssallad

3
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Mer grönt på julbordet är både gott och smart. Varför inte testa denna ljuvliga sallad med syrlig apelsin och inlagda rödbetor, pepprig ruccola och salt salladsost. Dessutom fräsch mynta och en apelsin- och senapsdressing.

Ingredienser

Apelsin

2 msk, pressad

Olivolja

1 msk

Dijonsenap, honung

½ msk

Apelsin

4 st

Ruccola

70 g

Rödbetor, inlagda

370 g

Salladsost (feta) 10%

50 g

Mynta

2 msk

Instruktioner

  1. Vispa ihop pressad apelsin, olivolja och senap. Smaka av med lite salt och peppar.
  2. Skala och skiva apelsin.
  3. Lägg upp ruccola på ett fat och fyll på med rödbetor och apelsin. Ringla över dressing och toppa med smulad ost och hackad mynta.

Anteckning

Det går fint att byta ut apelsin mot clementin och det är supergott att lägga till skivad avokado.