Foto av Apelsin- och pepparsill från WW ViktVäktarna

Apelsin- och pepparsill

2
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Lätt
Vill du bjuda dina gäster på en annorlunda sillinläggning? Prova denna! Apelsin, chilipeppar, rosépeppar och grönpeppar gör en het höjdare på sillbordet!

Ingredienser

Sill inlagd i klart spad

300 g, 300 g inläggningssill, 1 dl ättikssprit 12%, 2 dl socker, 3 dl vatten

Apelsin

1 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Purjolök

1 bit(ar)

Svartpeppar

8 korn

Rosépeppar

8 korn

Grönpeppar

8 korn

Instruktioner

  1. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt svalna.
  2. Tvätta apelsinen och skär den i klyftor, låt skalet vara kvar. Dela klyftorna i mindre bitar.
  3. Dela chilin, kärna ur och strimla den. Strimla purjon, dela sillen i mindre bitar.
  4. Varva sill, apelsin, chili, purjo och kryddor i en skål. Häll lagen över. Låt stå minst ett dygn i kylen före servering.