Foto av Apelsin- och pepparsill från WW ViktVäktarna

Apelsin- och pepparsill

7
Point(s)
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Lätt
Vill du bjuda dina gäster på en annorlunda sillinläggning? Prova denna! Apelsin, chilipeppar, rosépeppar och grönpeppar gör en het höjdare på sillbordet!

Ingredienser

Ättika

1 dl, 12%

Socker

2 dl

Vatten

3 dl

Sill salt

300 g, urvattnad

Apelsin

1 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Purjolök

1 bit(ar)

Svartpeppar

½ tsk, 8 korn

Rosépeppar

½ tsk, 8 korn

Grönpeppar

½ tsk, 8 korn

Instruktioner

  1. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt svalna. Tvätta apelsinen och skär den i klyftor, låt skalet vara kvar. Dela klyftorna i mindre bitar. Dela chilin, kärna ur och strimla den. Strimla purjon, dela sillen i mindre bitar. Varva sill, apelsin, chili, purjo och kryddor i en skål. Häll lagen över. Låt stå minst ett dygn i kylen före servering.