Foto av Apelsinkyckling med klyftpotatis från WW ViktVäktarna

Apelsinkyckling med klyftpotatis

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god kycklingrätt med frisk smak av apelsin.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Apelsin

½ st, saft och skal

Fraiche 8%

2 dl

Sockerärter

4 dl

Potatis

12 st

Paprikapulver

1 tsk

Instruktioner

  1. Skala och klyfta potatisen. Bred ut dem på bakpappersklädd form.
  2. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Droppa över hälften av fettet. Tillaga i ugn 200-225° 30-35 minuter, vänd på dem ett par gånger under tiden. Lägg kycklingfiléerna i en teflonform, skär ett par sneda skåror i varje. Pensla med resten av fettet, krydda med salt och peppar. Droppa över apelsinsaft och rivet apelsinskal. Ställ formen vid sidan av potatisen 20-25 minuter. Tag ut kycklingen. Höj temperaturen till 225°. Häll på fraiche (gärna smaksatt, franska örter) och gratinera 5-6 minuter. Stick med en köttnål i kycklingen, när vätskan som sipprar ut är klar är kycklingen färdig. Servera kycklingen med potatisklyftor, lätt kokta sockerärter och sallad.