Foto av Äppel- och ingefärskompott med kanelyoghurt från WW ViktVäktarna

Äppel- och ingefärskompott med kanelyoghurt

0
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fräscht mellanmål med smak av ingefära, äpple och mynta. Perfekt när energin börjar sina!

Ingredienser

Äpple

9 medelstor(t)/medelstora, 8-10 äpple, ca 1 kg

Citron

2 st

Ingefära

1 bit(ar)

Vatten

1 dl

Yoghurt naturell 0,5%

2½ dl

Gurkmeja

½ krm, eller saffran

Kanel

1 krm

Mynta

½ msk, några blad

Instruktioner

  1. Skala, dela och kärna ur äpplen. Skär dem i bitar. Pressa citronerna. Skala och finhacka ingefäran. Koka upp äppelbitar med vatten, citronsaft och ingefära. Låt det småkoka ca 10-15 minuter, rör om då och då. Blanda yoghurten med gurkmejan. Fördela äppelkompotten i 4 glas. Häll på yoghurten och garnera med kanel och några myntablad.