ViktVäktarna - Äppel- och morotskaka med cream cheese

Äppel- och morotkaka med cream cheese

6
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Vem älskar inte morotskaka? Att ha äpple i gör den extra god och saftig.

Ingredienser

Vetemjöl

200 g

Bakpulver

2 tsk

Kanel

1 tsk

Kardemumma

½ tsk

Apelsin

1 st

Margarin flytande 80%

75 g

Farinsocker

80 g

Ägg

2 st

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Äpple

50 g

Färskost 4%

125 g

Florsocker

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Klä en avlång bakform med bakplåtspapper.
  2. Häll mjöl och bakpulver i en skål. Blanda ner kanel, kardemumma och skal från ½ apelsin.
  3. Vispa ihop margarin och farinsocker till en krämig smet. Blanda i äggen, ett i taget.
  4. Tillsätt mjölblandningen och blanda snabbt ihop. Riv morot och äpple och blanda ner. Häll smeten i formen och grädda i ugn ca 1 timme och 10 minuter. Känn efter med en baksticka, kakan ska vara lite fuktig. Låt kakan svalna och ta sedan ut ur formen.
  5. Vispa samman färskost, florsocker och 1 tsk pressad apelsin. Sprid ut glasyren på kakans ovansida och strö över apelsinskal.

Anteckning

Välj en smakrik äpplesort som Cox orange.