Foto av Äppelbiffar med kryddig sås från WW ViktVäktarna

Äppelbiffar med kryddig sås

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Saftigt smarrigt blir det med äpple i biffarna som serveras till rostade rotfrukter och en god sås smaksatt med tacokrydda.

Ingredienser

Potatis

400 g

Morot

400 g

Rapsolja

1 msk

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Skinkfärs 10%

400 g

Ägg

1 st

Timjan

1 msk, hackad

Margarin flytande 80%

1 msk

Fraiche 8%

2 dl

Taco kryddmix

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och dela potatis och morötter i mindre bitar/klyftor (ju tunnare desto snabbar tillagningstid). Lägg dem i en ugnsform, krydda med salt och peppar. Ringla över olja och rör om. Tillaga i ugn ca 25 minuter.
  3. Riv äpplet grovt och blanda samman med färs, ägg och timjan. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek dem i margarin ca 7-8 minuter.
  4. Blanda samman fraiche med tacokryddor, salt och peppar.
  5. Servera biffarna med ugnsrostade rotfrukter, sås och sallad.