Foto av Äppelmuffins med mandel från WW ViktVäktarna

Äppelmuffins med mandel

6
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Ett av våra mest reggade äppelkaksrecept omgjort till goda muffins. Smaksatta med kanel, vanilj, citron och toppade med krispig mandel är det inte konstigt att detta recept är ett av våra mest populära!

Ingredienser

Lättmargarin 40%

120 g

Socker

1 dl

Vaniljsocker

1 tsk

Ägg

3 st

Citron

1 st

Vetemjöl

3 dl

Bakpulver

2 tsk

Äpple

4 st

Kanel

½ tsk

Mjölk 0,5%

2 msk

Mandelspån

3 msk

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop margarin, socker, vaniljsocker och ägg tills det är krämigt. Blanda ner rivet citronskal.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och blanda ner i smeten.
  4. Fördela ⅔ av smeten i 12 muffinsformar.
  5. Skiva äpple och blanda med kanel och pressad citron. Lägg över i muffinsformarna ovanpå smeten.
  6. Blanda resterande smet med mjölk och mandel och häll över äpplena. Sätt in i ugn ca 10-15 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker.