Foto av Äppelmuffins med vaniljfyllning från WW ViktVäktarna

Äppelmuffins med vaniljfyllning

5
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Dessa jästa mellanmålsmuffins med äpple, linfrön och vetekli är drömgoda! Matigare än vanliga muffins och med en liten vaniljgömma i mitten.

Ingredienser

Jäst

½ pkt

Vatten

3 dl, 37°

Margarin flytande 80%

½ dl

Sirap

¾ dl, ljus

Salt

½ tsk

Vetekli

½ dl

Linfrön

½ dl

Solroskärnor

½ dl

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Vetemjöl med fullkorn

9 dl

Vaniljsås

10 msk, färdig

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör ut jästen i ljummet vatten. Blanda ner margarin, sirap och salt. Rör sedan ner vetekli, linfrön och solrosfrön.
  3. Tärna äpple smått och blanda i. Vänd till sist ner mjölet och blanda ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i 20 minuter.
  4. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt. Dela degen i 20 bitar och lägg ner i formarna. Tryck ett hål i degen och häll i ½ msk vaniljsås/muffin. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
  5. Sätt in mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de inte är kletiga i mitten.