Foto av Äppelmuffins från WW ViktVäktarna

Äppelmuffins

4
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Fräscha äppelmuffins gjorda på filodeg, som med fördel kan göras i en stor form istället för många små.

Ingredienser

Äpple

3 medelstor(t)/medelstora

Citron

1 klyfta(or), 1 tsk saft

Filodeg

3 platta(or)

Mandelmassa

50 g

Kvarg naturell 1%

½ dl

Ägg

1 st

Socker

1 msk

Kanel

½ tsk

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Tärna äpplen och blanda med pressad citron. Dela filodegen i bitar och lägg omlott i muffinsplåt. Låt det hänga lite över kanterna. Fördela hälften av äppeltärningarna och riv över mandelmassa. Vispa samman ägg och socker, blanda med kvarg och kanel. Klicka ut smeten i formarna och resten av äppeltärningarna. Lägg över filodegen. Grädda i ugn 200° ca 25 min. Ta upp muffinsen och låt svalna. Pudra över florsocker och servera. Tips! Gör i en stor form istället för portionsbitar.