Foto av Äppelrosor från WW ViktVäktarna

Äppelrosor

2
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
En ljuvlig dessert som passar extra bra efter en mättande middag. Smördegs- och äpplerosor med kanel och aprikosmarmelad.

Ingredienser

Äpple

2 st

Citron

1 st

Kanel

¼ tsk

Smördeg

1 platta(or)

Marmelad

2 msk, aprikos

Vatten

2 msk

Rapsolja

2 tsk

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera äpple från toppen till botten och ta bort kärnhuset. Skiva tunt.
  3. Fyll en skål med vatten och blanda i citronsaften, lägg i äpplena och ställ in i mikron på full effekt i 2 minuter. Lägg över på hushållspapper så att de torkar något.
  4. Kavla ut smördegen tunt så att den blir ca 50 cm lång. Pudra över kanel och dela längden i tio bitar.
  5. Blanda ihop marmelad med vatten och pensla mitten av varje smördegsbit. Lägg ut 8 äppelskivor bredvid varandra på smördegen, något överlappade, med skalsidan uppåt. Vik nedre delen av degen över äpplena så att bara övre kanten syns. Rulla ihop till fina rosor.
  6. Pensla lätt med olja och grädda i ugn 20-25 minuter. Låt dem svalna och pudra sedan över florsocker.