Foto av Äpple- och kanelfläskfilé med brysselkål från WW ViktVäktarna

Äpple- och kanelfläskfilé med brysselkål

19
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Äpple och kanel gör sig perfekt till fläskfilé, men går även bra att byta mot kyckling eller quorn. Tänk bara på att räkna om det.

Ingredienser

Potatis

200 g, 3 små

Brysselkål

5 st

Fläskfilé

125 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

½ medelstor(t)/medelstora

Kanel

1 tsk

Ingefära

½ tsk

Japansk soja

2 tsk

Grönsaksbuljongtärning

st

Vatten

1½ dl

Vispgrädde 40% ovispad

3 msk

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Börja med att koka potatis och brysselkål i var sin kastrull i saltat vatten. Brysselkålen ska bara börja att mjukna något. Skär köttet i skivor. Värm margarin i en stekpanna. Bryn köttet på båda sidorna. Skala och skär löken i skivor och lägg ner i stekpannan och låt fräsa med och få färg. Strö över kanel och ingefära. Häll i soja, buljongtärning, vatten och grädde. Låt puttra ett par minuter. Skär äpplet i bitar och lägg ner i såsen så att de blir varma och lite mjuka. Smaka av såsen med salt och peppar.