ViktVäktrana - Äpplestekt fläskfilé med blomkålsmos

Äpplestekt fläskfilé med blomkålsmos

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskfilé stekt med äpple och rosmarin serverad med blomkålsmos smaksatt med parmesan och smör. Ljuvligt gott!

Ingredienser

Blomkål

1 kg

Smör

1 msk

Parmesanost

1 dl

Fläskfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Rosmarin

1 tsk

Haricots verts

250 g

Instruktioner

  1. Skär blomkålen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten tills blomkålen är mjuk, ca 15 minuter. Häll av vattnet. Mixa blomkålen med en stavmixer. Blanda i smör och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  2. Strimla köttet tunt och skiva äpplena tunt.
  3. Värm olja i en djup panna och stek köttet tills det fått lite färg. Strö över rosmarin och blanda ner äppleskivorna. Stek under omrörning ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka bönorna i lättsaltat vatten 2-3 minuter.
  5. Servera den äpplestekta fläskfilén med blomkålsmos och bönor. Toppa gärna med färsk rosmarin.