Foto av Aprikos- och kokoskaka från WW ViktVäktarna

Aprikos- och kokoskaka

6
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Aprikos och kokos är en riktig drömkombination! Och de trivs extra bra ihop i denna fluffiga kaka.

Ingredienser

Ägg

3 st

Socker

1 tsk

Salt

1 nypa(or)

Socker

90 g

Vetemjöl

60 g

Majsstärkelse (redning)

35 g

Bakpulver

1 tsk

Kokosflingor torkade

3 msk

Aprikos

7 st, färska

Florsocker

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Separera äggen. Vispa äggvitorna med 1 tsk socker och salt tills det blir ett hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner).
  3. Vispa äggulor och 90 g socker till pösig smet.
  4. Blanda ihop mjöl, majsstärkelse och bakpulver.
  5. Blanda försiktigt ner mjölblandningen och kokos i ägguleblandningen och vänd sedan ned äggvitorna försiktigt. Häll smeten i en ugnsfast form (ca 20x30 cm) med bakplåtspapper.
  6. Halvera aprikoserna och lägg dem i smeten med snittytan uppåt. Sätt in i mitten av ugnen tills den inte är kletig i mitten (kolla av med provsticka), ca 25-30 minuter.
  7. Låt svalna och pudra över florsocker vid servering.

Anteckning

Aprikossäsongen är kort, men det går fint att ersätta med konserverade eller prova med någon annan frukt du gillar.