ViktVäktarna - Ärtglass med mynta

Ärtglass med mynta

1
Points® value
Total tid
2 tim 42 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
2 tim 2 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Vi tycker att det är hög tid för den gröna ärtan att stiga ur tillbehörsträsket och ut i rampljuset! De kan användas till så mycket mer än bara som små bollar bredvid fisken. Här är bara ett exempel, men det är ett av våra bästa.

Ingredienser

Gröna ärter

3 dl, frysta

Banan

3 st

Kokosmjölk, lätt

1 dl

Citron

1 msk, pressad

Mynta

2 msk, finhackad

Instruktioner

  1. Lägg ärter, banan, kokosmjölk, rivet skal från 1 citron, 1 msk pressad citronsaft och mynta i en matberedare och kör till en helt slät smet. Häll över i en frystålig form och ställ i frysen minst 2 timmar.
  2. Ta ut och låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering.

Anteckning

För en extra krämig glass, mixa den en gång till efter att den tinat.