ViktVäktarna - Ärtsallad med mynta och salladslök

Ärtsallad med mynta och salladslök

1
Points® value
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
En god ärtsallad som passar på de allra flesta buffébord!

Ingredienser

Vatten

3 dl

Hönsbuljongtärning

½ st

Salladslök

3 st

Olivolja

1 msk

Gröna ärter

10 dl

Citron

1 msk, pressad

Flingsalt

½ tsk

Mynta

2 msk

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med buljong.
  2. Halvera salladskål på längden och dela sedan i mindre bitar.
  3. Värm olja i en panna och fräs löken tills den mjuknar, ca 5 minuter. Tillsätt 1 ½ dl buljong och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter.
  4. Lägg ärter i en skål tillsammans med 1 dl buljong och värm i mikron på maxeffekt tills de är mjuka, 5-10 minuter.
  5. Lägg alla ärter utom 3 dl i en skål och mosa grovt. Tillsätt lite av resterande buljong om de är för torra. Blanda ner pressad citron, flingsalt, salladslök, de hela ärterna och mynta.

Anteckning

Gör salladen vegetarisk enkelt genom att ersätta hönsbuljong med vegetarisk.