Foto av Asiatisk biffsallad från WW ViktVäktarna

Asiatisk biffsallad

7
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
35 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mycket grönsaker till en saftig marinerad oxfilé är gott att bjuda på när vännerna kommer på besök.

Ingredienser

Oxfilé

500 g, alt. ryggbiff

Teriyakisås

2 msk

Japansk soja

2 msk, kinesisk

Schalottenlök

2 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda, 1-3 tsk hackad

Koriander

1 tsk, 1-3 tsk hackad

Fisksås (orientalisk)

3 msk

Lime

3 st, 3 msk saft + klyftor

Socker

3 msk

Tomat

2 st

Gurka

½ st

Sockerärter

80 g

Salladslök

5 st, 1 knippe

Sallad

150 g

Basilika

2 msk

Instruktioner

  1. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och marinera 30 minuter i teriyaki och soja. Stek köttet medium i grillpanna. Låt svalna och skär sedan det kalla köttet i tunna skivor/strimlor. Mixa schalottenlök, vitlök, chili, koriander, fisksås, limejuice och socker till en slät sås. Skär tomater i tunna klyftor, gurka och salladslök i tunna stavar och dela sockerärtorna på mitten. Strimla salladen. Lägg köttet i en rymlig bunke och blanda försiktigt med den mixade såsen samt alla grönsakerna utom salladen. Lägg salladen som en bädd på ett uppläggningsfat, arrangera kött- och grönsaksblandningen med sås ovanpå. Garnera med limeklyftor och basilika eller valfria färska örter.