Foto av Asiatisk fisk från WW ViktVäktarna

Asiatisk fisk

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad och god rätt med asiatiska smaker. Ingefära, vitlök och lime passar utmärkt till den fasta vita fisken.

Ingredienser

Spetskål

½ huvud(en), ½-1 spetskål

Spenat, färsk

70 g

Ingefära

2 msk, 1-2 msk färskriven

Vitlök

2 klyfta(or)

Gurkmeja

1 tsk

Japansk soja

4 msk, 4-5 msk

Torsk

600 g

Lime

2 st

Cocktailtomater

250 g

Ris, okokt

2 dl, basmati

Instruktioner

  1. Lägg finstrimlad kål och spenat i en ugnsform, tillsätt hälften av vardera ingefäran och vitlöken och krydda med gurkmeja och lite soja.
  2. Lägg fisken på grönsakerna och fördela resten av ingefära och riven vitlök ovanpå. Täck den sedan med tunna limeskivor, halvera tomaterna och fördela dem runt om i formen.
  3. Sätt in i ugnen i 200° tills fisken är 53°. Koka riset och servera till.