ViktVäktarna - Asiatisk grön ärtsoppa med picklad chili

Asiatisk grön ärtsoppa med picklad chili

4
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grön ärtsoppa smaksatt med kokos, citrongräs, ingefära, vitlök och lime och toppas med picklad chili är en riktig vardagsdröm! Den picklade chilin håller ett par veckor i kylen, så gör den gärna någon dag i förväg så hamnar middagen på bordet snabbare än snabbt.

Ingredienser

Picklad chili

2 st, 2 msk risvinäger, 1 ½ msk socker, 1 msk vatten , 2 chilifrukter

Salladslök

3 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 bit(ar)

Citrongräs

2 st

Rapsolja

1 tsk

Vatten

5 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Gröna ärter

500 g

Kokosmjölk, lätt

2½ dl

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Vispa ihop risvinäger, socker och vatten tills sockret lösts upp. Strimla chili och blanda ner, låt stå minst 30 minuter, men gärna några timmar.
  2. Finhacka salladslök, vitlök, ingefära och citrongräs.
  3. Värm olja i en kastrull och fräs det vita på salladslöken, vitlök, ingefära och citrongräs några minuter på medelvärme. Tillsätt vatten och buljongtärning, koka upp och låt sjuda 5 minuter.
  4. Tillsätt ärter och kokosmjölk och låt sjuda ytterligare 2 minuter. Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och pressad lime
  5. Häll upp i skålar och toppa med det gröna på salladslöken och den picklade chilin.