Foto av Asiatisk grönsaksgryta från WW ViktVäktarna

Asiatisk grönsaksgryta

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Sväng ihop en god grönsaksgryta med smaker från Asien, enkelt och gott!

Ingredienser

Ris, okokt

½ dl

Svamp

100 g, 3-4 shiitakiesvamp

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Broccoli

½ stånd

Vattenkastanjer

1 dl

Minimajs

1 dl

Sockerärter

1 dl

Peppar

1 krm, szechuanpeppar

Vitvinsvinäger

1 tsk, risvinäger

Japansk soja

2 tsk

Grönsaksbuljong

1½ dl

Majsstärkelse (redning)

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka riset. Dela svampen i mindre bitar och moroten i slantar. Fräs svamp och morot i olja. Tillsätt broccoli i mindre bitar, kastanj, majs och sockerärter och låt det fräsa med en stund. Krydda med szechuanpeppar. Häll på vinäger, soja och 1 dl buljong och låt det sjuda ca 10 min. Rör ut redningen i resterande buljong och häll ner i pannan. Låt det koka upp och servera med ris