ViktVäktarna - Asiatisk kycklingbowl med jordnötsdressing

Asiatisk kycklingbowl med jordnötsdressing

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En läcker bowl (typ sallad) med gurk- och morotsnudlar, paprika, groddar, äggnudlar, jordnötter, koriander och kryddig kycklingfilé. Allt toppat med en vansinnigt god jordnötsdressing.

Ingredienser

Äggnudlar okokta

200 g

Gurka

1 st

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, röd

Romansallad

1 st

Kycklingbröstfilé

500 g

Rapsolja

2 tsk

Chilipulver

1 tsk

Böngroddar

180 g

Jordnötter osaltade

2 msk, hackade

Koriander

½ kruka(or)

Ingefära

1 bit(ar)

Jordnötssmör, utan socker

2 msk

Japansk soja

1 dl, japansk

Lime

1 st

Socker

½ tsk

Chilipulver

½ tsk

Vatten

½ dl, ½-1 dl

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Svarva gurka och morötter i en grönsakssvarv eller hyvla dem tunt med en potatisskalare.
  3. Strimla paprika och sallad. Strimla kyckling.
  4. Hetta upp olja i en panna och stek kycklingbitarna, krydda med salt, peppar och chilipulver.
  5. Fördela allt i fyra skålar och toppa dem med groddar, jordnötter och koriander.
  6. Skala och riv ingefära fint. Blanda med jordnötssmör, soja, pressad limesaft, socker, chili och vatten. Ringla över salladen.