ViktVäktarna - Asiatisk kycklingbowl med misovinägrett

Asiatisk kycklingbowl med misovinägrett

6
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En läcker bowl med citron- och pepparkokt kyckling, quinoa, en massa grönsaker och en smakrik dressing med bl a miso, sesamolja och ingefära.

Ingredienser

Citron

1 st

Svartpeppar

½ tsk, pepparkorn

Kycklingbröstfilé

600 g

Quinoa, okokt

2 dl

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Pak choi

4 st

Sockerärter

200 g

Risvinäger

2 msk

Misopasta

1½ msk

Sesamolja

2 tsk

Honung, flytande

1½ tsk

Ingefära

1½ tsk, finriven

Japansk soja

1 tsk

Sesamfrön

2 tsk

Instruktioner

  1. Lägg rivet citronskal och pepparkorn i en gryta och fyll den med vatten. Koka upp och lägg i kycklingen, låt sjuda ca 5 minuter. Ta grytan från värmen och låt kycklingen ligga i det varma vattnet under lock ca 30 minuter. Ta upp kycklingen och skiva upp den.
  2. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  3. Strimla morot.
  4. Koka pak choi och sockerärter några minuter tills de är precis mjuka. Halvera dem.
  5. Vispa ihop risvinäger, miso, sesamolja, flytande honung, ingefära och soja.
  6. Fyll skålar med quinoa, kyckling och grönsaker. Ringla över dressing och toppa med sesamfrön.