Foto av Asiatisk kycklingsoppa från WW ViktVäktarna

Asiatisk kycklingsoppa

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En härlig och färgglad soppa som man blir glad av.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

250 g, strimlad

Margarin flytande 80%

2 tsk

Morot

1 medelstor(t)/medelstora, skivad

Champinjoner

100 g, i klyftor

Lök

2 st, gul/gula, skivade

Minimajs

150 g, delade

Sambal oelek

2 tsk, 1-3 tsk

Socker

1 msk

Hönsbuljong

4 dl

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Kokosmjölk, lätt

4 dl, max 6%

Lime

1 st, 1 msk pressad saft

Koriander

1 msk, färsk, strimlad

Instruktioner

  1. Hetta upp margarinet i en rymlig kastrull, fräs kyckling och grönsaker någon minut. Lägg i sambal och socker och låt det fräsa ytterligare 30 sekunder. Slå i buljong, fisksås och kokosmjölk, låt det koka utan lock i ca 12 minuter eller tills kyckling och grönsaker är klara. Smaka av med lime, sambal salt och peppar. Servera soppan i varma tallrikar och strö över koriander. Tips! Byt ut koriander till bladpersilja.