ViktVäktarna - Asiatisk lax med kål

Asiatisk lax med kål

2
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax tillagad på en plåt med broccoli, blomkål och kikärter och sedan toppad med en grön chili- och sesamsås. Detta är verkligen vardagslyx i sitt enklaste slag.

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

2 stånd

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Lax

600 g

Salladslök

4 st

Chilipeppar

2 st, grön/gröna

Koriander

1 knippe(n)

Vitlök

1 klyfta(or)

Japansk soja

1 dl

Rörsocker

1 msk

Sesamfrön

1 msk

Sesamolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft.
  2. Dela blomkål och broccoli i små buketter. Strimla stammen. Lägg på en plåt tillsammans med sköljda och avrunna kikärter och lax.
  3. Skiva upp 2 av salladslökarna grovt och lägg i en mixer tillsammans med chili, nästan all koriander (inkl. stjälkarna) och vitlök. Kör till smulor och blanda med soja, socker, sesamfrön och sesamolja.
  4. Blanda hälften av såsen med kålen och kikärterna. Salta laxen lätt och sätt in i ugnen tills allt är lagom genomstekt, ca 10-15 minuter.
  5. Strimla resterande salladslök tunt.
  6. Toppa laxen med resterande sås och strö över salladslök och koriander.