Foto av Varm asiatisk räksallad med sesam- och limedressing från WW ViktVäktarna

Varm asiatisk räksallad med sesam- och limedressing

8
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Snabblagad och vansinnigt god sallad med asiatiska smaker. Sesamstekt ris och nötter blandat med räkor, en massa grönsaker och asiatiska örter. Allt toppat med en smakrik dressing.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Pak choi

2 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Gurka

½ st

Koriander

1 kruka(or)

Thaibasilika

½ kruka(or)

Sesamolja

1½ msk

Lime

2 st

Japansk soja

2 msk

Ingefära

1 bit(ar)

Chili flakes

1 tsk

Sesamfrön

2 tsk, rostade

Cashewnötter

16 st

Sesamolja

½ msk

Skalade räkor

300 g, (ca 1 kg med skal)

Böngroddar

180 g

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Sprid ut på en tallrik och låt det svalna något.
  2. Strimla pak choi. Tärna morot och gurka. Hacka koriander och thaibasilika.
  3. Blanda ihop 1 ½ msk sesamolja med pressad lime och soja. Riv ingefära och blanda ner i dressingen tillsammans med chili flakes och sesamfrön.
  4. Hacka cashewnötter och stek i ½ msk sesamolja tills de fått lite färg. Blanda ner räkor, groddar och ris låt allt bli varma. Blanda ihop med grönsaker, basilika, koriander och ringla över dressingen.

Anteckning

Allra godast blir salladen om du har färdigkokt ris från gårdagen i kylen. Då riskerar du inte att det blir mosigt när det steks.