ViktVäktarna - Asiatiska burgare i salladswraps

Asiatiska burgare i salladswraps

4
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Burgare smaksatta med lime, ingefära, soja och fisksås är en kul twist på en klassisk burgare. Servera dem i salladsblad tillsammans med en fräsch sötsyrlig gurksallad.

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Nötfärs 5%

500 g

Japansk soja

2 msk

Fisksås (orientalisk)

2 tsk

Lime

1 st

Ingefära

1 tsk, riven

Gurka

1 st

Mynta

1½ msk

Risvinäger

1 msk

Agavesirap

½ tsk

Salt

¼ tsk

Rapsolja

2 tsk

Sallad

8 blad, hjärtsallad

Instruktioner

  1. Finhacka schalottenlök och lägg hälften i en skål. Blanda ihop resterande med färs, soja, 1 tsk fisksås, rivet limeskal och ingefära. Forma 8 biffar med fuktiga händer.
  2. Hyvla gurka tunt med en mandolin eller osthyvel och finhacka mynta.
  3. Blanda ner myntan, resterande fisksås, vinäger, sirap och salt i skålen med hackad schalottenlök. Blanda ner gurkan.
  4. Värm olja i en panna och stek biffarna tills de är genomstekta. Servera dem i salladsbladen tillsammans med gurksalladen.