Foto av Asiatiska fishcakes med bulgursallad från WW ViktVäktarna

Asiatiska fishcakes med bulgursallad

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En annorlunda rätt, men fantastiskt god! Asiatiska fiskbiffar med currypasta och kokosmjölk doppade i chilisås är en spännande och god smakkombination.

Ingredienser

Gös

800 g

Ströbröd (skorpmjöl)

4 msk

Kokosmjölk, lätt

1 dl

Currypasta

3 msk, 3-4 msk

Rapsolja

2 tsk

Äggvita

1 st

Bulgur, okokt

2 dl

Ruccola

50 g

Paprika

1 st

Gurka

1 bit(ar)

Lök

½ st, röd/röda

Sweet chilisås

1½ dl

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd, currypasta och kokosmjölk i en skål, låt svälla ca 15 min. Lägg fiskfärsen i en bunke tillsammans med ett par nypor salt, äggvita och ströbrödsblandningen. Vispa med elvisp till en slät och luftig färs. Provstek en liten bit färs och smaka av med salt, peppar och currypasta. Forma små fina fiskkakor och stek dem gyllenbruna i oljan. Koka bulguren enl förp. Låt den sedan rinna av och smaksätt grynen med salt och peppar. Skär en fin sallad och blanda ner de varma grynen. Servera sallad och fiskkakor tillsammans med thai chilisås. Tips! Om inte fiskhandlaren har fiskfärs så köp skinn- och benfri filé av vit fisk och gör färs i matberedaren.