Foto av Asiatiska fisktacos med grön salsa från WW ViktVäktarna

Asiatiska fisktacos med grön salsa

11
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
”Denna tacon är helt magisk!” är ett av många tillrop denna tacon välförtjänt har fått ta emot. Torsk i en söt, stark och syrlig marinad, en salsa på bl a sotad avokado, kiwi (för visst är vi lite trötta på mangon vid detta lag?), salladslök och jalapeño samt en krämig yoghurtsås med ponzu, ingefära och gochujang. Ja, denna taco är faktiskt magisk.

Ingredienser

Avokado

1 liten(t)/små

Gurka

1 bit(ar)

Kiwi

1 st

Salladslök

2 st

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, jalapeño

Koriander

½ knippe(n)

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

1 st

Ponzu (citrussoja)

1 tsk

Rörsocker

½ tsk

Honung, flytande

1 msk

Risvinäger

1 msk

Gochujang

1 msk

Japansk soja

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Ingefära

2 tsk, riven

Sesamolja

1 tsk

Torsk

600 g

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Ponzu (citrussoja)

2 msk

Gochujang

1 msk

Ingefära

1 tsk

Sesamolja

1 tsk

Lime

½ st

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Koriander

½ knippe(n)

Sesamfrön

1 msk, rostade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.
  2. Halvera avokadon, skala och kärna ur. Dela i 6 klyftor. Hetta upp en gjutjärnspanna och sota avokadon. Tärna sedan.
  3. Tärna gurka och kiwi. Strimla salladslök och jalapeño. Hacka koriander. Blanda ihop avokado, gurka, kiwi, salladslök, jalapeño, 1 riven vitlöksklyfta, rivet skal och pressad saft från lime, 1 tsk ponzu och socker.
  4. Blanda ihop honung, vinäger, 1 msk gochujang, soja, riven vitlök, riven ingefära och 1 tsk sesamolja.
  5. Lägg fisken i en ugnsfast form och pensla på glazen. Sätt in högst upp i ugnen någon minut tills fisken fått ordentlig yta. Sänk värmen till 100° och öppna ugnsluckan en stund så värmen sänks. Baka fisken tills innertemperaturen är 50°. Ta ut och dela i mindre bitar.
  6. Blanda ihop grekisk yoghurt, 2 msk ponzu, 1 msk gochujang, torkad ingefära, 1 tsk sesamolja och pressad lime.
  7. Stek tortillabröd i en het torr panna och lägg över i en kökshandduk. Fyll dem med salsa, fisk, sås, koriander och sesamfrön.

Anteckning

För extra mycket smak på fisken, låt den ligga i marinaden en halvtimme.