ViktVäktarna - Asiatiska kalkonköttbullar med nudlar

Asiatiska kalkonköttbullar med nudlar

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna snabblagade och färgglada wokrätt brukar vara ett säkert kort. Välj de grönsaker ni gillar bäst, och godast blir det så klart alltid att välja efter säsong. Det går också utmärkt att välja frysta grönsaker, men se till att de är tinade innan de steks så de inte blir ångkokta.

Ingredienser

Salladslök

1 knippe(n)

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Kalkonfärs 10%

500 g

Honung, flytande

1 tsk

Koriander

1 kruka(or)

Japansk soja

3 msk

Sesamolja

2 tsk

Wokgrönsaker

500 g

Nudlar 100% fullkorn, okokt

200 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° och grill.
  2. Finhacka salladslök, vitlök och chili. Blanda ihop med färs, honung, nästan all koriander, 1 msk soja och 1 tsk olja. Blanda väl och forma till bollar.
  3. Lägg över köttbullarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 15 minuter tills de är gyllenbruna och genomstekta. Vänd på dem en gång.
  4. Hetta upp resterande olja i en djup panna och stek grönsakerna ordentligt. Blanda ner 1 msk soja och resterande koriander.
  5. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  6. Servera nudlarna toppade med de wokade grönsakerna och köttbullarna. Ringla över den resterande sojan.

Anteckning

Är du känslig för stark mat eller vill göra rätten barnvänlig, ta bort de vita hinnorna i chilin. Men gillar du hetta så låt dem vara kvar, det är där hettan sitter! Rostade och hackade cashewnötter passar också grymt bra till.