ViktVäktarna - Asiatiska musslor

Asiatiska musslor

2
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Musslor i grädde och vitt vin i all ära, men musslor går faktiskt att variera i all oändlighet tack vare den milda och delikata smaken. Här kommer en asiatisk variant.

Ingredienser

Ingefära

1 msk, färskriven

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Sesamolja

1 msk

Vitlök

3 klyfta(or)

Blåmusslor i nät ca 1 kg

1 förp, avser rå vikt och ätlig del, tvättade

Kokosmjölk, lätt

1 dl

Japansk soja

2 msk

Lime

1 st

Salladslök

2 st

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Riv ingefära och finhacka chili.
  2. Fräs olja i en stor kastrull. Tillsätt ingefära, chili och pressad vitlök. Fräs någon minut på medelhög värme.
  3. Lägg i musslor, kokosmjölk och soja, sätt på ett lock och höj värmen till högsta. Koka 5-6 minuter tills alla musslor öppnat sig.
  4. Häll upp i en skål, pressa över lime och toppa med finhackad salladslök och koriander.

Anteckning

Vill du ha en matigare rätt, servera med ris.