ViktVäktarna - Asiatiska salladswraps med färs

Asiatiska salladswraps med färs och nudlar

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Servera denna smakrika färs- och nudelröra som de gör i Korea - i salladsblad. Det är suveränt gott och ett lite roligare sätt att äta på, barnen kommer älska det!

Ingredienser

Äggnudlar okokta

100 g

Rapsolja

1 tsk

Nötfärs 5%

400 g

Citrongräs

1 st, 1 stjälk

Ingefära

2 cm, färsk

Limeblad

4 st, kaffir

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Mynta

1 kruka(or)

Böngroddar

100 g

Japansk soja

3 msk

Lime

1 st

Svartpeppar

1 krm

Gemsallad

2 huvud(en), 12 blad

Salladslök

4 st

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj sedan av dem i kallt vatten i ett durkslag, låt rinna av och skär dem i mindre bitar. Ställ åt sidan.
  2. Hetta upp en wokpanna med olja. Tillsätt färs när woken blivit riktigt varm och woka tills köttet fått färg och är genomstekt.
  3. Ta bort de sega ytterbladen på citrongräset, hacka sedan stjälken fint. Skala och riv ingefära och finstrimla limeblad. Tillsätt citrongräs, ingefära och hälften av limebladen och woka vidare några minuter. Ta av pannan från plattan.
  4. Skala och skär morot i små stavar och strimla mynta. Tillsätt böngroddar, morot, mynta, soja, limesaft och nudlar i woken och vänd runt så att allt blandas. Krydda med peppar.
  5. Tvätta och torka av salladsbladen. Skeda ner köttfärsröran, strö över de återstående limebladen och finstrimlad salladslök. Servera direkt.