Foto av Asiatiska tacos från WW ViktVäktarna

Asiatiska tacos

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hela familjens favorit med härliga asiatiska smaker. Prova och njut!

Ingredienser

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Lime

2 st

Japansk soja

1 dl, japansk

Ingefära

3 tsk, färsk riven

Farinsocker

2 msk

Vitlök

3 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda, het

Fläskfilé

600 g

Rapsolja

1 msk

Sesamolja

1 msk

Romansallad

½ st

Böngroddar

2 dl

Cashewnötter

20 st

Koriander

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt med 1 msk limesaft, 1 msk soja och 2 tsk riven ingefära. Ställ i kylen.
  2. Blanda ihop en marinad med resterande soja, 1 tsk ingefära, socker, pressad vitlök och finhackad chili.
  3. Skär fläskfilé i bitar och lägg ner i marinaden. Marinera 30 min i rumstemperatur.
  4. Hetta upp en stekpanna och häll i raps- och sesamolja. Stek sedan köttet på hög värme så att köttet blir ordentligt brynt på ytan. Häll i marinaden i stekpannan och stek tills det blir en klibbig sås som sätter sig runt köttet.
  5. Gör små wraps av salladsbladen och lägg i kött, böngroddar, cashewnötter och grovhackad koriander. Toppa med yoghurtsåsen.