Aubergine fylld med couscous, russin och mandel

Aubergine fylld med couscous, russin och mandel

8
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att fylla stekt aubergine med godsaker är alltid en god idé! Denna variant är fylld med couscous, mandel, russin, persilja och granatäpplekärnor och serveras på krossade tomater smaksatta med ras-el-hanout.

Ingredienser

Couscous okokt (100% fullkorn)

2 dl

Russin

1 dl

Mandel

½ dl, hackad

Persilja

½ dl, hackad

Granatäpple

1 st

Aubergine

4 liten(t)/små

Olivolja

1 msk

Krossade tomater

2 förp

Ras el hanout

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Koka couscous enligt anvisning på förpackning. Blanda med russin, mandel, persilja och granatäpplekärnor.
  3. Halvera aubergine på längden och stek i olja ca 5 minuter. Låt svalna något och gröp ur köttet, lämna en ca 1 cm bred kant. Hacka aubergineköttet och blanda med couscousen, salta och peppra.
  4. Fördela couscousröran i aubergineskalen. Blanda de krossade tomaterna med ras-el-hanout och lite salt och sprid ut i en ugnsfast form. Lägg på auberginehalvorna, täck med aluminiumfolie och baka i ugn ca 40 minuter. Efter halva tiden, ta bort folien och fortsätt baka i ugnen tills det fått fin färg.

Anteckning

Granatäpplekärnor finns ofta att köpa i frysdisken om du vill slippa pilla ut dem själv. Hittar du inte ras-el-hanout är det också gott att krydda tomatsåsen med spiskummin, torkad koriander och lite kardemumma.