Foto av Aubergine- och zucchinilasagne från WW ViktVäktarna

Aubergine- och zucchinilasagne

9
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En vegetarisk lasagne där zucchini och aubergine utgör stjärnorna. Riktigt god!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Krossade tomater

1 förp

Socker

1 tsk

Salt

1 tsk

Vitpeppar

1 krm

Oregano

1 msk, torkad

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Olivolja

2 tsk

Lasagneplattor, färska

250 g

Ost riven 17%

1 dl, lagrad

Margarin flytande 80%

3 msk

Vetemjöl

3 msk

Vin, vitt torrt

½ dl

Mjölk 0,5%

6 dl

Ost riven 17%

1 dl, lagrad

Spenat, förvälld/fryst

2 dl

Instruktioner

  1. Börja med tomatsåsen: Hacka lök och vitlök. Häll krossade tomater i en kastrull, lägg i lök och vitlök. Krydda med socker, salt, vitpeppar och oregano. Låt såsen koka på låg värme utan lock i ca 15-20 min. Smaka av med ytterligare socker, salt och svartpeppar om det behövs.
  2. Skölj auberginen och zucchinin. Dela på längden i fyra delar och skär sedan i cm-stora bitar. Hacka löken och fräs allt direkt i olivolja så att inte grönsakerna hinner bli bruna. Salta och peppra. Krydda ev. med lite crema di balsamico.
  3. Gör en bottenredning med margarin och mjöl. Vispa i vin, mjölk, salta, peppra och låt koka några minuter. Blanda i osten och den hackade spenaten, och låt osten smälta.
  4. Börja med att lägga lasagneplattor i botten av en ugnsfast form. Häll sedan över lite bechamelsås. Varva grönsaksblandning och den färdiga tomatsåsen efter behag. Avsluta med bechamelsås och riven ost. Gratinera i ugn 180° i ca 45 minuter. Servera med sallad.