ViktVäktarna - Auberginetorn med spenat och linser

Grillad aubergine med spenat och linser

2
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lins- och tomatröra varvat med grillade aubergineskivor blir en god och mättande måltid.

Ingredienser

Gröna torra linser

2 dl, puylinser

Aubergine

3 medelstor(t)/medelstora, stora

Rapsolja

1 msk

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Cocktailtomater

400 g

Basilika

1 kruka(or)

Kvarg naturell 1%

2 dl

Spenat, färsk

70 g

Balsamvinäger

1½ msk

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Skiva varje aubergine på längden i 4 skivor. Pensla skivorna med olja och stek i omgångar i en grillpanna i 4-5 minuter på varje sida eller tills de mjuknar. Krydda med salt och peppar. Lägg över på en tallrik.
  3. Skala och finhacka rödlök och stek i olja tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt halverade tomater och stek vidare under omrörning tills de börjar mjukna.
  4. Rör ner linserna och tillsätt strimlad basilika. Smaka av med salt och peppar.
  5. Varva aubergineskivor med lins- och tomatröra, kvarg och spenatblad. Droppa över balsamvinäger.

Anteckning

Är det grillväder är det givetvis toppen att slänga aubergineskivorna på grillen!