ViktVäktarna - Baba ganoush med pita och crudités

Baba ganoush med pita och crudités

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den klassiska aubergineröran, baba ganoush, får spela huvudrollen i detta recept. Serverad till grönsakscrudité och pitapinnar är det ett gott snack när du är lite småhungrig!

Ingredienser

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Tahini, med salt

1 msk

Citron

1 msk, pressad

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Granatäpple

½ st

Mynta

2 msk

Pitabröd

2 st

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Cocktailtomater

250 g

Gurka

1 bit(ar)

Stjälkselleri

2 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.
  2. Dela aubergine på längden. Skär snitt ner till strax innan skalet, i ett rutnät. Lägg på en plåt och sätt in i nedre delen av ugnen tills de fått ordentligt med färg, ca 20 minuter.
  3. Låt svalna något och gröp sedan ur köttet. Lägg i en matberedare tillsammans med tahini, pressad citron och riven vitlök. Kör till en slät röra och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och toppa med granatäpplekärnor och mynta.
  4. Skiva upp pitabröd, morot, tomat, gurka och selleri och servera med baba ganoushen.

Anteckning

Är du grillsugen är det supersmarrigt att grilla auberginen, så får röran en härlig grillsmak!